Guide till att köpa fastighet i Portugal som utlänning

Hitta din plats i Portugal

Bem vindo en Portugal

Portugal upptar den västra delen av den Iberiska halvön - dess klimat sträcker sig från disiga norr till solbrända södern, dess kultur innehåller en stor dos av moriska inflytande, och dess folk talar ett språk som härrör från Latin.

Många fastighetsköpare är mest intresserade av kusten - från Silverkusten, norr om Lissabon, till det populära Algarve. Medan Algarve har varit ganska högt utvecklad med ett antal exklusiva orter, guldkurser och stora hotell, är andra delar av kusterna mindre uppbyggda och i vissa fall, fortfarande ganska vilda. Inlandet i Portugal har fantastiska landskap, inklusive de robusta kullarna och vinlandet i norr, och mildare kullar i söder, utspridda med olivlundar och fikonträd.

Portugal omfattar också två enklaver på ön, Madeira och Azorerna, med egna mikroklimat och ganska tydliga fastighetsmarknader.

Vilket område av Portugal skulle du välja för att köpa fastighet?

Olika nationaliteter tenderar att ha lite olika preferenser när det gäller egendom. Många britter köper på Algarve, men det finns en stor minoritet som köper rustika fastigheter. Fransmännen tenderar att leda till Porto, medan tyska köpare är väl representerade i Faro och Lissabon.

Kinesiska köpare har varit särskilt intresserade av "Gyllene visumet" möjligheten som Portugal erbjuder, och ger tillgång till EU; Portugal är den femte största destinationen för kinesiska fastighetsköpare. Som utgör 80% av köparna inom ramen för detta system har de vanligtvis köpt förvaltade lägenheter i Lissabon som rena investeringar. Ryska köpare har å andra sidan tenderat att se till Cascais och Estoril. Massor av millennials flyttar också till Lissabon, som har en blomstrande start-up scen.

Guide till fastighetsköp i Portugal

Köp ditt nya hem i Portugal som en lokalinvånare med hjälp av vår guide. Med oss kan du ge dig ut på ett stort äventyr och upptäcka nya sidor av Portugal. Man kan inte veta allt, men det är alltid bra att undersöka saker innan man ger sig in i något.

Uppge dina kontaktuppgifter så vi kan skicka guiden till dig