Hur man köper ett hus i Spanien som utlänning

Rekommendationer för att köpa ett hus i Spanien

För närvarande är Spanien ett av de länder som står för de minsta hindren för utländska köpare som vill köpa ett hem. Det är bara nödvändigt att uppfylla följande krav:

1. Har ett NIE.

A NIE är ett utlänningsidentifikationsnummer (Número de Identificación de Extranjeros) som beviljats av inrikesministeriet (Ministerio del Interior). Detta dokument kan erhållas antingen personligen, genom en representant i Spanien eller genom de spanska ambassaderna och konsulaten i sökandens land.

2. Ha ett spanskt bankkonto.

Även om det inte är obligatoriskt enligt lag, rekommenderas det starkt att den utländska köparen har ett spanskt bankkonto av flera skäl. För det första att kunna betala skatter och andra avgifter i samband med bostad, samt serviceräkningar (vatten, el, gas). För det andra, för att kunna ansöka om huslån via en spansk bank. För det tredje, om finansiering inte behövs, för att överföra det belopp som krävs för att köpa fastigheten från hemlandet till Spanien.

3. Maximal hypotekslån får inte överstiga 40% av din inkomst.

På det här sättet om du har några bankskulder du borde betala, var snäll och ha det i åtanke.

4. Använd professionell fastighetsmäklare tjänster.

Agenturer som visar sina egenskaper på Properstar är vana vid att arbeta med internationella fastighetsköpare och kan ge råd om varje fastighetssteg inköp. Även några av dem har advokater i personal som kan vägleda dig under hela processen.

5. Du borde veta vad du vill.

När du köper ett hus måste du förstå vad du vill få i slutet. Var god och tag en lista med krav på ditt framtida hus (som region, golv, trädgård, parkering mm). Det här hjälper dig mycket att skära erbjudanden som inte matchar även om bilden verkar vara tilltalande.

Ladda ner vår spanska guiden

Allt du bör veta för att köpa en fastighet i Spanien som utlänning.

Steg-för-steg-process för att köpa en fastighet i Spanien

Få spanska hemvist

Intressant är, att det är värt att nämna att alla utländska köpare som köper ett hem värderat minst 500 000 euro kan få spansk nationalitet. Den spanska regeringen överväger att bevilja uppehåll till de utlänningar som köper ett hem värt mer än 160 000 euro, men för närvarande är dessa åtgärder ännu inte godkända.