Hur man hittar egendom i Frankrike

Hitta ett lämpligt område

Det första steget att hitta ett hem i Frankrike är att överväga vilket område som bäst passar din budget och dina önskemål. Om du gillar stadslivet, kan Paris vara över din budget, men du kan överväga Lille, ett kulturellt nav med fantastiska museer och teatrar, eller Lyon, ett kulturellt och gastronomiskt centrum. Kusten kommer att vara relativt dyr överallt, men det finns några fickor av lägre priser på kustnära fastigheter i Bretagne (Cotes d'Armor och Finistere är billigare än Morbihan), på Normandiska kusten, och även i departementet Aude, nära Narbonne och Perpignan.

Gamla arméhänder säger att "tid spenderad på rekognoscering är aldrig bortslösad" och den bästa tiden att undersöka egendomsmöjligheterna är innan man lämnar hemmet. Det kan inte betonas nog att Frankrike är ett mycket stort land med mycket olika landskap och lokala stilar, så att det kan vara till hjälp att begränsa valet inte bara till en region och sedan departementet, men till området runt ett eller två städer. Använd portaler som Properstar.se för att begränsa det aktuella området och titta på ett brett utbud av fastigheter innan du skapar en lista.

Ladda ner Vår Gratis Guide för Fastigheter i Frankrike

Allt du behöver veta om att köpa fastighet i Frankrike. Du kan ladda ner den engelska version.

Känsla för detaljer

Aspekter hos en egendom som bör beaktas när man utarbetar en lista är:

  • Energiklasser och typ av värmesystem;

  • Fastighetens ålder;

  • Total kvadratmätning - detta, i stället för antalet rum, är den primära mätenheten för franska köpare. (Utarbeta priset per kvadratmeter och kolla på FNAIM eller Notaires de France-webbplatsen för att bedöma om det är lagom jämfört med lokalområdet);

  • Trädgård (vanligtvis angiven i kvadratmeter);

  • Parkering, om fastigheten ligger i en stad eller stadskärna;

  • Speciellt för lägenheter i Paris, notera vilken våning lägenheten är på, och om det finns en hiss - i ett obehagligt stort antal fastigheter finns det inte;

  • Eventuella uthus som ingår i en lantlig fastighet och om de har potential för omvandling till bostadsutrymme ("amenageable" är ordet att leta efter).

Hitta hem i de största franska städerna

Frankrike är ett stort land - det kan inte påpekas nog, eftersom det begränsar vad som kan göras på en dag. I ett landsbygdsområde är tre eller fyra fastigheter per dag det maximala som realistiskt kan besökas och inspekteras på rätt sätt. Att försöka göra för mycket på en köpresa leder till frustration och kan vara kontraproduktivt; utan noggrant urval kan för mycket tid spenderas med att besöka egendomar som inte är lämpliga.

Se till att du vet vad du vill ha

Medan vissa agenter kommer att vara till hjälp vid att hitta fler fastigheter för att möta köparens krav kommer de bästa resultaten från att identifiera fastigheter i förväg. Självklart, om alla intressanta egendomar kan besöks med en enda agent, har det stora fördelar - inte minst det faktum att agenten kommer att göra all körning, vilket spar dig både krångel och bensinpengar.

När du närmar sig agenter kan det vara till hjälp att ge en motiverad och exakt lista över krav. till exempel, "får inte vara vid huvudvägen - måste ha en stor trädgård - vi har hundar och barn". Vissa önskemål kan emellertid helt enkelt inte tillgodoses. Ett par frågade om ett halvtimmerhus i Limousin - ett område som är känt för sin stenbyggda arkitektur - medan en annan köpare ville ha ett hus i mitten av en stad på en kulle, men med en stor trädgård och en liten budget. Väntat, med tanke på utrymmesbegränsningarna i provencalska bergstäder, kunde han få en stor trädgård, men endast till ett pris - eller ett billigare hus men utan trädgården. Fråga agenter om lokala fastighetsegenskaper: köpare av äldre egendomar kommer att upptäcka att många agenter kan vara mycket informative när det gäller rätt sätt att renovera och underhålla dem, och de gemensamma funktionerna som finns (till exempel många bergsgårdar har fortfarande sina gamla brödugnar, fantastiska för att göra pizza!)

Böcker är fulla av berättelser om ägare som helt enkelt blev kär i en egendom som de såg helt av en slump, men det händer väldigt sällan. En disciplinerad och välplanerad jakt på rätt egendom är mycket mer sannolikt att få rätt resultat.