Hantera din egendom i Frankrike

Franska fastighetsmarknaden

Inköpare som vill ha ett fritidshus planerar ofta att använda det endast två eller tre månader av året. Medan det kan hyras ut, kommer utländska ägare att behöva en fastighetschef som kan hantera hyresgästbyten, släppa in hyresgäster och kontrollera fastigheten, samt upprätthålla fastigheten, hantera eventuella nödreparationer som kan behövas och se till att räkningar betalas snabbt och hyran samlas in i tid.

Några långsiktiga fastighetsägare gör informella arrangemang med lokalbefolkningen - en brittisk bosatt i Haute-Vienne låter grannens getter klippa gräsmattan när hon inte är där! Vid den andra änden av spektret, om du köper en fastighet i en Residence de Tourisme (i princip en resortegendom) kommer det att komma med vicevärdtjänster i priset. Dock är de flesta köpare av franska fastigheter någonstans mellan dessa två ytterligheter; Det är där fastighetsförvaltare kan göra livet mycket enklare.

Marknaden för fastighetsförvaltning i Frankrike är ganska välutvecklad - åtminstone delvis för att hyra är vanligare än i många andra länder. Många franska familjer hyr huset de bor i, och äger ett maison secondaire på landet eller på kusten; över 35 % av franska hem hyrs. Det är innan du tänker på semesteruthyrning och företagshyror eller uthyrning till utlandsarbetare (i Paris och andra större städer).

Ladda ner Vår Gratis Guide för Fastigheter i Frankrike

Allt du behöver veta om att köpa fastighet i Frankrike. Du kan ladda ner den engelska version.

Fastighetsförvaltare

Ett antal stora fastighetsbolag drivs i de flesta större städer. I den översta delen av marknaden tillhandahåller stora internationella fastighetsfirmor som Savills och Barnes International tjänster för extremt välborna, medan enskilda egenföretagare erbjuder en skräddarsydd service. De som letar efter engelsktalande fastighetschefer på landsbygden borde överväga Les Bons Voisins, ett nätverk som täcker de flesta populära områdena för utländska köpare.

Kostnader för fastighetshantering kan dras av från hyresintäkterna om regime réel används - det är ett val som måste bestämmas direkt, och som så ofta när det gäller fransk byråkrati och särskilt skatt är det klokt att ta råd från ett proffs.