Guide till att köpa egendom i Frankrike som utlänning

Det finns många anledningar att du kanske vill köpa en fastighet i Frankrike: det är ett av de vackraste länderna i Europa, om inte det vackraste, och har det mest varierade landskapet: från magnifik havsutsikt och spektakulär natur för naturälskare till berg och stränder med surf och segling för sportfans eller bara gott om sand för solbad.

"l'Hexagone" har något att erbjuda till alla – oavsett om det gäller ett par som planerar att gå i pension här, eller en familj med barn som flyttar till Frankrike från Sverige eller resten av Europa och även från Asien. Du kan hitta en stor lägenhet i lyxiga arrondissementer runtom i Paris, eller ett bekvämt hus i den attraktiva staden Limoges eller till och med en liten by som Benayes, där du kan få färska jordgubbar och äpplen från lokala bönder. Du kan ta dig till den soliga sydkusten eller Provence, eller de keltiska dimmorna och megaliterna i Bretagne.

För att hitta rätt plats, gör din läxa och förbered en lista med krav på plats, läge och omgivning; Du kommer definitivt att kunna göra rätt affär om du är säker på exakt vad du vill ha.

Med vår Fastighetsguide vill vi hjälpa dig:

  • att få översikt över Frankrike och förstå vad det betyder att bo i landet
  • att hålla dig informerad om fastighetspriser i Frankrike och deras troliga trender
  • att få en känsla om det är en bra tid att köpa fastigheter i Frankrike
  • att förstå hur man köper fransk fastighet säkert
  • att veta alla detaljer i inköpsprocessen - och några är mycket obskyra!
  • att vara redo för allt pappersarbete (Frankrike har massor av pappersarbete)
  • att veta hur man får ett bostadslån om du behöver ett
  • att hitta den bästa affären på rätt plats
  • och äntligen att köpa ditt drömhus i Frankrike!

Ladda ner den franska fastighetsguiden direkt från den här sidan och du har alltid råd direkt när du behöver det.

Guide till Fastighetsköp i Frankrike Nedladdning

Den mest kompletta guiden för fastighetsköp i Frankrike. Med vår Fastighetsguide vill vi hjälpa dig: att få översikt över Frankrike och förstå vad det betyder att bo i landet, att hålla dig informerad om fastighetspriser i Frankrike och deras troliga trender.

Uppge dina kontaktuppgifter så vi kan skicka guiden till dig

Var kan man köpa i Frankrike?

Paris

Frankrikes huvudstad har alltid varit en populär destination både för utlandssvenskar och för fastighetsinvesterare från hela världen. Om du vill flytta till den här romantiska staden, ta reda på de bästa platserna och huspriserna för att vara redo innan du köper.

Nice

De huizenprijzen in Nice zijn in 2018 afgevlakt, en dat is het juiste moment om te zoeken naar uw droomhuis in de Franse Rivièra, dat relatief niet duur is in vergelijking met de buren. Bekijk ons advies om echte edelstenen te vinden in Nice.

Provence

Fastighetspriserna i Provence skiljer sig från stad till stad och kan vara skyhöga på platser som Gordes, men riktiga fynd finns också i Digne les Bains. Vart du än går hittar du en instagrambar utsikt. Kolla in mer i vår viktiga rådgivning.

Hitta ditt drömhus i Frankrike